izbornik.
košarica

Tomb Raider Definitive edition PS4

Tomb Raider Definitive edition PS4
Tomb Raider Definitive edition PS4

Najnovija avantura Lare Croft dobiva Next-gen nadogradnju, vodeći sebe i svoje neprijatelje u vizualno zapanjujući svijet. Tomb Raider Definitive edition, osim niže navedenih vizualnih i tehničkih poboljšanja, sadrži i sve prethodno objavljene DLC sadržaje.

Lara Croft je prikazana u do sada neviđenoj razini detalja:

 • Sasvim novi model Lare je stvoren kako bi se iskoristila snagu nove generacije konzola
 • TRESS FX tehnologija koja donosi realnu simulaciju kose i pokrete svake vlasi koja je fizički aktivna
 • Sjenila i rasvjeta su prerađeni kako bi pokazali sirove fizikalnost Larina putovanje kroz znoj, blato i krv

Fizički svijet je stavljen u pokretu zahvaljujući potpuno novoj  arhitektur hardvera:

 • Svijet je dinamično oživljen pomoću složenih fizičkih simulacija na drveću, lišću, tkaninama, vremenu, rasvjeti i efektima
 • Sva rezolucija tekstura su stvoreni na 4x više rezolucije za maksimalnu razlučivost i detalje
 • Likovi, neprijatelji i uništivost okoline su poboljšani za dodatnu dubinu i realizam
 • Izvornih 1080p igranja daje izvrsnu vizualnu vjernost i prikazuje svu ljepotu Yamatai-a u HD-u

Opis igre:

Otkrijte podrijetlo jednog od najlegendarnijih likova, kako se Lara Croft vraća za posve novo akcijsko iskustvo u Tomb Raider.
Lara Croft je pljačkala grobove otkako se prvi put pojavila u izvornom Tomb Raider-u 1996. godine. No 2013. godine Lara dobiva osvježenje u holivudskom stilu, ponovo kreirajući lik i serijal za današnje igrače.

Tomb Raider predstavlja novu, mlađu Laru Croft. Ova Lara ima 21 godinu, svježe sa sveučilišta, ona kreće na svoju prvu arheološku ekspediciju. U potrazi za legendarnim otokom Yamatai ona i njezini kolege dožive brodolom u "Zmajevu trokutu" negdje kod obale Japana. Ona je daleko od samouvjerene pljačkašice grobova koju smo gledali u ranijim igrama, ona je ranjiva, no snalažljiva mlada žena, koja mora preživjeti razne elemente ovog tajanstvenog otoka. Događaji Tomb Raider-a će Laru pretvoriti iz neiskusne djevojke u očvrsnutog preživljača.

Larina priča je ispričana u dinamičnom i filmskom vizualnom stilu. Ovaj misteriozni otok je oživio sa varljivim terenom i promijenjivim vremenom, načinom prikaza poput snimke ručnom kamerom, zajedno s odbljeskom leće te kapljicama kiše koje pridonose realizmu Larinog stanja. Tomb Raider nudi puno zreliju priču nego prethodni Tomb Raider naslovi. Tomb Raider nudi nove izazove i gameplay za novopridošlice kao i veterane serijala. Klasični akcijski platforming serijala je i dalje prisutan, u kombinaciji s elementima istraživanja, preživljavanja, stealth-a i te zagonetki. Tajanstveni otok Yamatai je idealno plodno tlo za sve ove gameplay elemente da se ujedine. Otok je dom za neke vrlo čudne i divlje stanovnike, kao i skupinu beskrupuloznih prikupljača s kojima se Lara mora suočiti da bi preživjela. Ti neprijatelji su pokretačka snaga u glavnoj single-player kampanji, njihove akcije diktiraju što Lara mora učiniti da spasi sebe i svoje prijatelje!

Ali stanovnici nisu jedini iznenađenja koje otok donosi. Legenda kaže da je Yamatai nekad vladala kraljica sa šamanskim moćima i vojskom samuraja, a čudni simboli i "Svetišta" - sporedne misije s mini grobnicama za pustošiti i zagonetkama za riješiti - dokazuju da uistinu može biti i nešto istine u toj legendi.
Kao i mnoge izazove koje otok baca na Laru, Tomb Raider uvodi gameplay sa "level up" sustavom, još jedan debi za serijal. Lara može (i mora) prikupljati alat, oružje i resurse kako bi se suočila s prijetnjama otoka, uzimajući ono što joj treba od životinja, ljudi i sanduka razbacanih po otoku. Tomb Raider također omogućuje Lari da zaradi, te nadogradi svoje vještine i sposobnosti kako igra napreduje. No, čak i ove nadogradnje ne dolaze lako - oružje i vještine se moraju naučiti i brusiti kako bi se uspješno koristili.

Tomb Raider također uključuje mnoštvo multiplayer načina igranja kako bi dodatno unaprijedili Vaše iskustvo na otoku. Ove opcije na bazi timova uključuju Team Deathmatch, suprotstavljanje tima Larinih Preživjelih saveznika protiv tima Prikupljača u mapama koje su ispunjene s istim opasnostima i zamkama koje biste očekivali od Tomb Raider igre. Tu je i Spašavanje, te više avanturistička bitaka u kojoj Preživjeli moraju prikupiti i dostaviti medicinske pakete, a Prikupljači moraju postići određeni broj ubijenih. U svim multiplayer načinima igranja, možete zaraditi XP i unaprijed i nadograditi svoje likove. Multiplayer modovi su razvijeni od strane Eidos Montreal, studija odgovornog za Deus Ex: Human Revolution.

Glavne značajke:

 • Iskusite intenzivnu priču podrijetla Lare Croft, put od mlade žene do očvrsnutog preživljača
 • Istražite tajanstveni otok u posve novom pljačkaškom iskustvu.
 • Borba za život - prikupljajte resurse, steknite iskustvo, te nadograditi Larina oružja koko bi preživjeli neprijateljske stanovnika otoka.
 • Novi multiplayer modovi suočavaju Larine Preživjele protiv otočkih Prikupljača.
 • Dobitnik 44 nagrade gaming indusitrije

Igra - info
ProizvođačCrystal Dynamics
IzdavačSquare Enix
ŽanrAkcija/avantura
Igrača1
PlatformaPlayStation 4
Godina izlaska2014.
Dobna oznaka (PEGI)18+
Cijena: 99,00kn

video.

Ove web stranice koriste kolačiće (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o kolačićima možete pronaći u "Zaštita privatnosti".

Za nastavak pregleda i korištenje ove web stranice kliknite na "Dopusti kolačiće", čime potvrđujete da se slažete sa korištenjem kolačića (eng. cookies).