izbornik.
košarica

Pravila o korištenju kolačića

PRAVILA O KORIŠTENJU KOLAČIĆA


1. Što su kolačići?

Kolačić je mala tekstna datoteka koju vaš preglednik pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web-mjestu. S pomoću kolačića web-mjesto pamti vaše radnje i željene postavke (poput prijave, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) tijekom duljeg razdoblja, pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-mjesto odnosno pri pregledavanju njegovih različitih stranica.


2. Na koji se način koristimo kolačićima?

Zelda Trade d.o.o., A. Reisnera 85, 31000 Osijek, OIB: 89807959418 (dalje u tekstu: "ZELDA TRADE") prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima koji se nalaze na web stranici www.zelda.hr  te se smatra voditeljem obrade.

www.zelda.hr upotrebljava kolačiće i slične tehnologije za nekoliko svrha, ovisno o kontekstu ili proizvodu, uključujući:

  • privremene korisničke kolačiće unosa (session-id) i/ili trajne kolačiće ograničene na nekoliko sati– koristimo ih za pohranjivanje vaših preferencija i postavki na vašem uređaju te za poboljšavanje vašeg korisničkog iskustva. Na primjer, spremanje vaših osobnih preferencija u kolačiće što vam omogućuje da ne morate stalno iznova postavljati preferencije;
  • kolačiće za provjeru autentičnosti, koji se koriste za autentifikacijske usluge, tijekom trajanja pregleda stranice- koristimo ih da bismo provjerili vašu autentičnost. Taj vam kolačić omogućuje kretanje od stranice do stranice bez potrebe za ponovnim prijavljivanjem na svakoj stranici;
  • korisničke sigurnosne kolačiće, koji se koriste za otkrivanje zloupotreba autentičnosti, ograničenog trajanja - koristimo ih za obradu informacija koje nam omogućuju sigurnost te za utvrđivanje prevare i zloupotrebe;
  • kolačiće multimedijskih sadržaja, kao što su kolačići za flash player, za vrijeme trajanja pregleda stranice;
  • kolačiće omogućavanja učitavanja, tijekom trajanja pregleda stranice- koristimo ih da bismo zapamtili informacije koje nam dajete, te podatke pohranjujemo u kolačić kako bismo mogli zapamtiti te podatke (poput odabranog jezika);

Kako upravljati kolačićima trećih strana možete saznati i na njihovim web stranicama:

Facebook, YouTube i Instagram prikupljaju i obrađuju vaše osobne podatke kada posjetite ta web-mjesta i aplikacije, uključujući podatke o uređaju te podatke o vašoj aktivnosti bez ikakvog dodatnog djelovanja s vaše strane. To se događa bez obzira na to imate li Facebook, YouTube, Instagram korisnički račun i jeste li na istome prijavljeni ili ne.

ZELDA TRADE ne može utjecati na obradu osobnih podataka koju provode treće strane.

ZELDA TRADE kolačiće ne koristi za drugu svrhu osim one opisane u našim Pravilima o privatnosti te ovim Pravilima.

Sve gore navedene kategorije kolačića te kolačiće u točci 3. podijelili smo u skočnom prozoru na način kako slijedi:

  • Nužni - Nužni kolačići čine stranicu upotrebljivom omogućavajući osnovne funkcije kao što su navigacija stranicom i pristup zaštićenim područjima. Web-stranica ne može ispravno funkcionirati bez ovih kolačića.
  • Za postavke - Kolačići za postavke omogućuju web-stranici da zapamti podatke koji mijenjaju način na koji se stranica ponaša ili izgleda, kao što je vaš željeni jezik ili regija u kojoj se nalazite.
  • Statistički - Statistički kolačići anonimnim prikupljanjem i slanjem podataka pomažu vlasnicima stranice da shvate na koji način posjetitelji komuniciraju sa stranicom.
  • Marketinški - Marketinški kolačići koriste se za praćenje posjetitelja kroz web-stranice.Namjera je prikazivanje oglasa koji su relevantni određenom korisniku i potiču ga na sudjelovanje, što je bitno za izdavače i oglašivače trećih strana.
  • Nerazvrstani - Nerazvrstani kolačići su kolačići koji se nalaze u procesu razvrstavanja u kombinaciji s davateljima usluga pojedinačnih kolačića.

Pravna osnova obrade podataka putem kolačića je privola, s iznimkom korištenja nužnih kolačića za koje ista nije potrebna s obzirom da bez navedene kategorije stranica ne bi mogla funkcionirati.


3. Kolačići koji se koriste na ovoj internetskoj stranici

Više o našim Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

4. Prijenos u treće zemlje

Zelda Trade d.o.o. koristi i alate i usluge društvai i društvenih mreža koje ne posluju na području Europske unije.

Stalo nam je do zaštite vaših podataka i upravo zbog toga smo pokrenuli mehanizme koji će omogućiti još veću razinu vaše zaštite.

Zelda Trade d.o.o. kao voditelj obrade osobnih podataka može prenijeti osobne podatke izvan EU ako su potrebni za izvršenje ugovora između Zelda Trade d.o.o. i izvršitelja obrade i/ili drugog voditelja obrade ili za ispunjavanje drugih zakonskih obveza. U potonjem slučaju Zelda Trade d.o.o. vrši prijenos osobnih podataka izvan Europske Ekonomske Zajednice samo zemljama koje pružaju odgovarajuću razinu zaštite i to putem modela ugovora koji sadržavaju obvezujuće odredbe (standardne ugovorne klauzule i dodatne mjere) ili putem obvezujućih korporativnih pravila; ili u skladu s odobrenim mehanizmom certifikacije i/ili zaštitnim okvirom privatnosti kojeg usvaja Europska Komisija – https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/adequacy-decisions_hr.

Uz navedeno, a s obzirom na korištenje pružatelja usluga čije sjedište je u SAD dužni smo vas obavijestiti kako isti prenose podatke u SAD. Prijenos podataka privremeno se temelji i na vašoj privoli. Privolu dajete putem skočnog prozora u kojem vas se kao ispitanike obavještava korištenjem kojih kolačića dolazi do prijenosa podataka u SAD. Privolu ne morate dati stoga vas molimo da pažljivo pročitate skočni prozor i sva pravila vezana uz zaštite privatnosti prije davanja privole. Podaci se prenose u svrhe kao što su  potrebe marketinga odnosno. Naši ugovorni partneri kao pružatelji usluga dužni su, prema relevantnim ugovorima, koristiti podatke koji su im povjereni samo u skladu s našim smjernicama i isključivo u svrhu koju smo strogo odredili. Također, obvezujemo ih da adekvatno zaštitite vaše podatke i da ih smatraju poslovnom tajnom.

O svim poduzetim mjerama ćemo vas dodatno obavijestiti te ćemo po okončanju postupaka koji su u tijeku na razini EU izmijeniti i naše dokumente. Ukoliko vas zanima na koji način treće strane mijenjaju svoja pravila o zaštiti podataka pogledajte sljedeće linkove:Koje kolačiće koristi Meta Platforms, Inc.?

Internet stranica www.zelda.hr prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima koji se nalaze na Facebook page-u ˝Zelda gaming shop˝  i koji su dostupni korištenjem spomenutog page-a.

Facebook upotrebljava kolačiće ako imate korisnički račun za Facebook, ako upotrebljavate Facebook-ove proizvode, uključujući naš Facebook page i aplikacije, ili ako posjetite druga web-mjesta i aplikacije koji upotrebljavaju Facebook-ove proizvode (uključujući gumb „sviđa mi se” ili druge Facebook-ove tehnologije).

Kolačići omogućuju Facebooku da vam nudi Facebook-ove proizvode i da razumije podatke koje prima u vezi s vama, uključujući podatke o vašoj upotrebi drugih web-mjesta i aplikacija, bez obzira na to jeste li registrirani ili prijavljeni.

Kolačići pomažu pružati, zaštititi i poboljšati Facebook-ove proizvode, primjerice personalizacijom sadržaja, prilagođavanjem i mjerenjem oglasa te omogućavanjem sigurnijeg okruženja. Premda se kolačići koje Facebook upotrebljava mogu povremeno mijenjati u skladu s poboljšanjima i ažuriranjima Facebook-ovih proizvoda, upotrebljavaju se za sljedeće svrhe: provjeru autentičnosti; sigurnost i integritet web-mjesta i proizvoda; suzbijanje aktivnosti kojima se krše Facebook pravila ili na druge načine onemogućuje odgovarajuće pružanje Facebook-ovih proizvoda; oglašavanje, preporuke, analitiku i mjerenje; mjerenje uspješnosti oglašivačkih kampanja za društva koja se koriste Facebook-ovim proizvodima; omogućavanje da na Facebooku isključite prikaz oglasa na temelju aktivnosti na drugim web-mjestima; pružanje sadržaja koji su relevantni za područje na kojem se nalazite; performanse; analitiku i istraživanje.

Kolačići koje koristi Facebook se postavljaju na vaše računalo ili uređaj i ukoliko se koriste proizvodi koje pružaju drugi članovi Facebook-ovih tvrtki te web-mjesta i aplikacije koje pružaju druga društva koja upotrebljavaju Facebook-ove proizvode, uključujući društva koja ugrađuju Facebook-ove tehnologije u svoja web-mjesta i aplikacije. Spomenuto znači da Vaše podatke pod određenim okolnostima mogu osim voditelja obrade www.zelda.hr prikupljati i drugi partneri Facebook-a kao i druga društva koja možda koriste usluge Facebook-a.

Facebook se koristi kolačićima i prima podatke kada posjetite njegova web-mjesta i aplikacije, uključujući podatke o uređaju i podatke o vašoj aktivnosti bez ikakvog dodatnog djelovanja s vaše strane. To se događa bez obzira na to imate li Facebook-ov korisnički račun i jeste li prijavljeni ili ne.

Koriste li se i druge strane kolačićima povezanim s Facebook-ovim proizvodima?

Da, druge se strane mogu koristiti kolačićima na Facebook-ovim proizvodima radi pružanja usluga nama i poduzećima koje se oglašavaju na Facebooku.

Naši partneri za mjerenja, primjerice, koriste se kolačićima na Facebook-ovim proizvodima da bi pomogli oglašivačima razumjeti učinkovitost oglašivačkih kampanja na Facebooku te usporedili učinak tih kampanja s oglasima koji se prikazuju na drugim web-mjestima i u drugim aplikacijama.

Treće strane također upotrebljavaju kolačiće na vlastitim web-mjestima i u vlastitim aplikacijama u vezi s Facebook-ovim proizvodima. Da biste saznali na koje se načine druge strane koriste kolačićima, pregledajte njihova pravila.

Upotreba kolačića ˝Analytics˝

Google Analytics Googleov je alat za analitiku koji pomaže vlasnicima web-lokacija pa i vlasnicima web lokacije www.zelda.hr , ali i aplikacija da saznaju kako se njihovi posjetitelji koriste opcijama njihovih web-lokacija i aplikacija. Može se poslužiti skupom kolačića za prikupljanje informacija i izvješćivanje o statistici upotrebe web-lokacije, a da pritom Google-u ne otkrije identitet pojedinačnih korisnika. Glavni je kolačić Google Analyticsa "_ga". Više o tome koje analitičke kolačiće koristi Zelda Trade  vidi prethodno u tekstu, u popisu iznad koji prikazuje koje kolačiće koristi www.zelda.hr .

Osim izvješćivanja o statistici upotrebe web-lokacije, Google Analytics može se upotrebljavati, zajedno s nekim prethodno opisanim oglašivačkim kolačićima, i za prikazivanje relevantnijih oglasa na Googleovim proizvodima (npr. na Google pretraživanju) i na webu te za mjerenje interakcija s oglasima koje prikazujemo.


Kako možete kontrolirati kolačiće?

Kolačiće možete kontrolirati i/ili izbrisati prema želji.
Možete izbrisati sve kolačiće koji su već pohranjeni na računalu, a postavke većine preglednika omogućuju blokiranje pohrane kolačića.
Ukoliko blokirate kolačiće, možda ćete pri svakom posjetu web-mjestu morati ručno prilagođivati neke željene postavke, a određene usluge i funkcije možda neće biti dostupne.

Kako obrisati kolačiće?

Ukoliko svojim preferencijama ne želite upravljati putem mjesta na našoj internet stranici, obavještavamo vas da trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.