Kada PlayStation 5 i Xbox Series X stignu u prodaju krajem godine, Marvel's Avengers bit će jedna od igara koje će se odmah moći igrati, objavio je u ponedjeljak izdavač Square Enix.

Marvel's Avengers je zakazan za izlazak 4. rujna na PlayStation 4, Windows PC, Xbox One te Google Stadiji. Igrači koji kupe igru za trenutačnu generaciju konzola moći će bez dodatnih troškova nadograditi na verziju sljedeće generacije - bilo od PS4 do PS5 ili Xbox One do Xbox Series X. Ova nadogradnja primjenjivat će se i na fizičke i na digitalne kopije, barem na PlayStationu, rekao je programer Crystal Dynamics u postu na PlayStation Blogu.


Square Enix je također rekao da će igrači moći prenijeti napredak kroz igru na nove generacije konzola. Pored toga, multiplayer komponenta će podržavati cross-generation igranje, ali samo unutar obitelji konzola (PS4 sa PS5, te Xbox One sa Xbox Series X).


Gary Snethen, šef tehnološkog odjela Crystal Dynamics, iznio je neke detalje u postu na PlayStation Blogu o poboljšanjima koja će nuditi PS5 verzija. Uz očekivana povećanja detalja i rezolucije teksture, te poboljšanja postojećih tehnika prikazivanja kao što su okluzija u okruženju i anizotropno filtriranje, verzija PS5 sadržavat će i „razne nove grafičke značajke kao što su stohastički odraz prostora i kontaktno svjesno izoštravanje "rekao je Snethen. I naravno, brzi SSD PS5 konzole omogućit će "gotovo trenutno" učitavanje, prema Snethenu: "Dok Iron Man leti kroz okruženja bogata sadržajem, teksture veće rezolucije trenutno će se prikazivati i održavati najvišu moguću kvalitetu sve do horizonta."


PS5 igrači će imati mogućnost igranja Marvel's Avengers u dva načina "enhanced graphics" koji ima za cilj postizanje najviše moguće kvalitete slike - vjerojatno s brzinom slike od 30 sličica u sekundi,  ili "high framerate mode", koji cilja 60 FPS-a s dinamičnom 4K rezolucijom, navodi Snethen.

 

Izvor: polygon.com