Svakim danom smo sve bliže i bliže iščekivanom Cyberpunku 2077, a s time dolaze i stalna ažuriranja od samih developera u obliku Night City Wire livestreama. Prošli put dobili smo nekoliko novih gameplay snimaka i potpuno novi trailer, dok smo ovog puta dobili detaljni pogled na sami gameplay i mehaniku igranja.

Dakle, evo sažetka svega što se dogodilo tijekom drugog Night City Wire eventa, uključujući više informacija o životnim putevima kojima vaš lik može krenuti, vrste oružja koje ćemo koristiti u igri i bliži pogled na švedski rock bend koji je postao ultimativni punk bend u Night City-u nazvan Samurai, a predvodi ih nitko drugi nego Johnny Silverhand aka Keanu Reeves...

Lifepaths

Krenimo s životnim putevima likova, što je u biti pozadinska priča vašeg lika i temelj vaših životnih vještina. Odabirom životnog puta dobivate jedinstvenu uvodnu priču, no kasnije ona možete utjecati i na igru - poput otvaranja jedinstvenih opcija dijaloga za vašeg lik u određenim situacijama.

U Cyberpunk 2077 možete birati tri životna puta, uključujući Streetkid, Nomad i Corpo. Čini se da svaki od njih započinje u drugom dijelu svijeta, s Streetkids ste uglavnom na ulicama, Nomads u Badlands te Corpos u najelitnijim korporativnim okruženjima.


Samurai

U nastavku je kratki pregled headline rock benda u Cyberpunku 2077, Samurai. Riječ je o bendu koji predvodi zloglasni Johnny Silverhand, kojeg glumi Keanu Reeves.

Video uglavnom opisuje kako je to bilo švedskom bendu Refused da svira kao drugačiji bend u videoigri, kao i sve izazove koje to donosi sa sobom. Međutim, što je još zanimljivije, čini se da ćemo možda igrati kao slavni Silverhand u  jednom trenutku tijekom igre, što možete vidjeti u videu ispod..


Weapons

Napokon smo dobili još nekoliko informacija o vrsti oružja s kojim ćemo moći igrati u Cyberpunk 2077. Tu su uobičajene različite vrste oružja poput melee, range, cyberwarea itd. Ali tu su i Power, Tech ili Smart oružja s kojima se igra malo drugačije. Power oružja imaju mogućnost odbijanja od površina, Tech oružja mogu pucati kroz površine, a Smart oružja mogu koristiti tehnologiju navođenja za pucanje okolo površina.

No kako se ova oružja uklapaju u svijet RPG-a? Pa, čini se da je Cyberpunk ugradio tipičnu looter-shooter mehaniku - common, uncommon, rarelegendary rijetkost oružja. Legendarni predmeti čak će posjedovati jedinstvene sposobnosti koje nećete naći ni na jednom drugom oružju. Te će rijetkosti, naravno, utjecati na statistiku oružja, dok drugi način da se to postigne je prilagodbom oružja...

U Cyberpunk 2077 svoje oružje možete prilagoditi različitim dodacima i preinakama. Fizički dodaci poput nišana ili prigušivača mogu promijeniti način na koji se vaše oružje ponaša u različitim situacijama, ali također možete dodati softverske modove koji će zapravo promijeniti statistiku na njima, poput povećavanja preciznosti ili oštećenja itd. Također možete nabaviti neke modove koji će se u osnovi promijeniti način kako igrate s oružjem, poput smrtonosnih ili biokemijskih metka za različite strategije.


I to je to za drugu epizodu Night City Wire-a, nije se pokazalo ništa veliko, ali barem imamo malo bolju ideju o tome što možemo očekivati kada Cyberpunk 2077 izađe u prodaju 19. studenoga

Osiguraj svoj primjerak igre već danas!

Izvor: game-debate.com