Poslovnica u Osijeku je ponovno otvorena!

Assassin's Creed: Syndicate - najava

Objavio: admin 14/10/2015 0 Komentara Najave,

 

Nova godina donosi još jednu Assassin Creed igru, a ovog puta, serijal odvodi akciju do viktorijanskog Londona. Iako je Assassin's Creed: Syndicate najnoviji naslov u dugovječnom ​​serijalu, novi igrači će bez problema uskočiti ravno u igru i vidjeti što čini ovaj serijal jednim od najpopularnijih, od svog debija 2007. godine.

 

Bilo da ste početnik koji želi isprobati nešto novo ili iskusni "assassin" koji nestrpljivo čeka sljedeći dio priče, evo što trebate znati prije nego što zaronite u svijet Assassin Creed: Syndicate-a koji izlazi 23. listopada za PS4 i Xbox One, te 19. studenog 2015. za PC.

 

Assassin's Creed: Syndicate je najnovija igra u serijalu, kako u pogledu izlaska tako i u vremenskom razdoblju. Igra se odvija 1868. godine, što je dosta godina nakon Assassin's Creed: Unity-a, njegovog prethodnika, koji se odvijao tijekom 1793. godine. Radnja koja se odvija u suvremeno doba je također napredovala od prošlogodišnjeg nastavka, iako Ubisoft još nije otkrio sve pojedinosti o tome.


Veterane serijala će razveseliti činjenica da se Syndicate veže sa u pričama iz Assassin Creed III i IV, budući da su se radnje tih igara odvijale na različitim područjima u 18. stoljeću, koje su bile pod britanskom kontrolom. Novo pridošlice serijalu će utješiti činjenica da je središnja priča Syndicate-a je vrlo samostalana i ne zahtijeva prethodno znanje o serijalu kako bi u njoj uživali.

 

Što je novo u Assassin's Creed: Syndicate?

 

Uz dodatak unaprijeđenog borbenog sustava i hrpu novih oružja (uključujući bokser i štap/mač), najveći dopune Assassin's Creed: Syndicate su vozila, ratovanje bandama i dva protagonista.
Konja i brodova iz prethodnih naslova više nema; kočije i vlakovi su nova prijevozna sredstva. Jacob i Evie imaju kontrolu nad kočijama za jurnjavu kroz široke gradske ulice, sudaranje sa drugim vozilma kao što su rimske kočije pa čak i za borbu na krovu tih vozila. Isto tako, vlakovi pružaju brz način da prolazite kroz grad, kao i scensku kulisu za tučnjave na platformi u pokretu.

 

Jacob i Evie će izgraditi bandu pod nazivom "the Rooks" u cilju borbe protiv Crawford Starrick, izmišljenog Victorijanskog magnata koji kontrolira londonsku industriju željeznom šakom. Možete poboljšati svoju bandu kako napredujete korz priču, te ih pozivati kao podršku u borbi kada vam je to potrebno.

 

Assassin's Creed: Syndicate također po prvi put omogućuje da igrate sa dva glavna protagonista. Igrači mogu prebacivati ​​između Jacoba i Evie po volji tijekom istraživanja, dok glavne misije sadržavaju oba lika u više-manje jednakom omjeru. Jacob je skloniji fizičkim sukobima, dok Evie više voli stealth pristup misijama, iako igrači mogu prilagoditi bilo kojog blizanca kako god njima odgovara.

 

Prožimajuća priča u prošlosti i sadašnjosti - Ezio, Kenway i Brahman kao inspiracija

 

Kad se god netko prisjeti Assassins Creed II, odmah se sjete kako su bili bačeni u priču te kako je svaka motivacije Ezio-a postala ujedno i njihova, zahvaljujući snažnim pripovijedanjem. Upravo je to likom vođeno iskustvo, iz kojeg je Ubisoft crpio puno inspiracije dok se razvijo novi Assassin Creed: Syndicate. Te je upravo to, što planiraju ostvariti i sa Jacob i Evie Frye!

 

 

Kao što je navedeno u ranijim objavama, Evie nije samo pomoćnik ili alternativni igrivi lik. Ona je punokrvni protagonist i na mnogo načina predstavlja istinskog Assassina u ovog Londonsskoj priči. Evie i Jacob su dvije vrlo različite osobe i oni imaju dosta različite motive. Da oboje su assassini, ali Jacob je više koncentriran na osvajajući natrag grad i borbu sa templarima. Dok Evie, s druge strane zna za "Pieces of Eden"  i nastoji ih prisvojit prije nego što to templari učine. Zbog toga, neke misije će biti isključivo za Jacob-a, druge za Evie te će neke imati 'dvostruku priču', gdje lika kojeg odaberete određuje put priče. 

 

Ova dvostruka priča će biti važno jer će imati ponešto da privuče sve vrste AC igrača. Na primjer, Assassins Creed: Black Flag je bila nevjerojatna igra, ali je ponekad karakterizirana kao "više igra o piratima nego Assassin's Creed igra". Uz Evie kao mudri i testirani Assassin te Jacob kao šarmantan i nesmotreni Assassin, to je u osnovi kao da Ezio i Edward Kenway rade zajedno - što je ironično, jer ova igra ne samo da crpi inspiraciju iz ACII, nego također ima neke prilično jake veze s drugim AC naslovima - najistaknutija je jaka veza sa Kenway obitelji. Osim toga, igra će imati čak i prisutne veze s indijskim Bratstvom sadržanim u široko popularnom AC: Brahmana.

 

Čak će i sporedne misije imati ogromnu privlačnost. Bilo da je jurite za Eden krhotinama ili otkrivate ogromne zavjere - prisjetite se AC II Da Vinci Disappearance, Copernicus Conspiracy, itd. Kroz najveću i najpotrebniju nadogradnju priče će doći komponenta sadašnjosti. Nakon smrti Desmonda u AC III, komponenta sadašnjosti je manje ili više stavljala igrača u ulogu glavnog lika, no AC: Syndicate obećava da će razotkriti smisao toga i donijeti sukob Templara i Assassina u centar priče.

 

 

Dobro došli u London - ozloglašenost, četvrti i novi društveni poredak

 

U skaldu s dubokom pričom AC: Syndicate-a, vaš prvi ulazak u London će također biti prvi put kada Frye blizanci ulaze London - budući da igra započinje izvan samog Londona. Vaša ljubav i razumijevanje grada će rasti zajedno s njihovima i postoji nekoliko stvari koje ćete naučiti brže nego druge. Za početak, više nećete moći džepariti civile - prisjetite se, vi se čovjek naroda sada. Stražari s druge strane su još uvijek fer igra. Iako će najuočljivija razlika biti u samom Londonu, jer on nije samo jedan grad, nego je zapravo sastavljen od više gradskih četvrti s vrlo različitim osobnostima.

 

Dok putujete iz četvrti do četvrti, primijetit ćete ogromnu razliku između znamenitosti, zvukova i klasa onih oko vas. No to nije samo stilski aspekt igre jer svaki kvart ima svoj dojam, koji morate priznati i prihvatiti. Najbolji način da se to demonstrira je kroz uobičajenu ideju "ozloglašenosti" koja se radikalno promijenila. Više neće biti opće gradske potjera za vama kao u prošlim igrama. To je korisno, jer u mnogim mjestima ćete zapravo surađivati sa policijom i na taj način zarađivati ​​poštovanje. No, dok su neki postupci su sada postali nevini, drugi će se teško kazniti ako ste u pogrešnom dijelu grada.

 

 

Kako smo spomenuli ranije, London nije samo jedan grad. Svaka općina u Londonu će se uvelike razlikovati od drugih - na dobar i loš način. Na primjer, u bogatim područjima, kao što je Westminster, ulice će biti ispunjene s policijom! Dakle, ako se želite boriti protiv nekoga ili izazvati nerede bilo koje vrste, bolje se držate sjene i krečite se s najvećim stealthom. S druge strane, ako se zaputite u Whitechapel - dom zloglasnog Jacka Trbosjeka - igrač će iskustit vrlo različiti doživljaj. Ovdje je zločin toliko raširen i nasilan da je policija u osnovi napustila područje. Dakle, ako ste se odlučili otići na "ubilački" pohod, vjerojatno ćete se zaputiti tamo. No to nije razlog da budete besmotreni! Što više napredujete u "nepoznat teritorij", više ćete opasnih stvari susretati i brzo ćete naučiti kako neprijatelji više ne postaju mnogobrojniji, nego im se povećava iskustvo i snaga (leveli).

 

Svim raspoloživim sredstvima - Klase neprijatelja, naoružanje razvijajući AI

 

Eagle Vision/Sense će sada raditi puno više nego samo otkriti lokacije vaših neprijatelja, ono će također otkriti njihovu razinu (level), a to dokazuje koliko su se sustavi neprijatelja te borbeni sustavi unaprijedili. Sada umjesto da sjeckate neprijatelje i očekujete onaj ubojiti udarac, neprijatelji će imati health barove. Ovi novi health barovi će biti korisni, jer neke borbe, pogotovo Jacob-ove, će uključivati ​​mješavinu brzih udaraca i izbjegavanja istih, umjesto "sjeckaj-sjeckaj-završni udarac" kombinacija kakve smo do sada imali. No i dalje ćete imati epske završne udarce, Evie-ni su posebno smrtonosni, a u borbi/pljački sa/na vozilima možete jednostavno odgurnuti protivnika. Osim toga, možete namamiti neprijatelje prema zidu ili provalijama - tj: lupiti napadačom glavom u zid da ih onesvijestite, pa napasti drugog neprijatelja. Iako je negativna strana svih ovih poteza ta što će vaš protivnik imati pristup njima također!

 

Tako je! Ako vaše zdravlje počne padati do opasne razine, neki neprijatelji će izvesti doista krvave završne potez na vama. Nema više padanja u stranu - kao što je to bilo u drugim igrama. Umjesto toga vaš neprijatelj može učiniti sve, od toga da vas ubode u glavu do toga da vas podigne za vrat i udara u rebra dok se ne prestanete kretati. Policija nije ništa blaža, budući da vas oni obično premlate, a zatim odvuku vaše beživotno tijelo daleko - pretpostavljamo u zatvor. Dakle, budite oprezni! Srećom ipak, Frye blizanci imaju mnoštvo načina da odole tom izazovu.

 

Otvoreno nošenje oružja je stvar prošlosti, tako da nema više šetnje s mačem uz vaš bok. No to nije prepreka za vas, nego novi alat u vašem arsenalu. Ako hodate okolo u "dobrom susjedstvu" s oružjem, privući ćete pozornost na sebe vrlo brzo. S druge strane, ako hodate tako okolo u "lošem susjedstvu", samo ćete otkriti svoj tajno oružje svakom razbojniku u gradu. To je razlog zašto su štap/mač, bokser i druga stilski skrivena oružje briljantna nužnost. Ne samo da bi izbjegli otkrivanje izgledajući kao građanin sa dobrim manirima, koji poštuje zakon; nego i zadržali svoje tajno oružje tajnim i oslobodili ga na vašeg protivnika kad on to najmanje očekuje. Jedan od najšokantnijih načina za iznenaditi vašeg neprijatelje je s novim galvanskim bombama, koje mogu imati i napadačke i obrambene koristi, s obzirom na broj protivnika s kojima ćete se susresti. No to nisu jedine stvari koje će šokirati vaše neprijatelje.

 

 

Sa svim tim promjenama, Stealth je također unaprijeđen. U posljednjim igara smo vidjeli igrače u stealth mode i ne stealth mode. Bila je prilično značajna razlika; no ovdje će biti puno fluidnija izmjena između Stealth i Navigation mode. To će biti vrlo korisno za brze steath takedowns-e, ali najzabavniji Stealth takedowns-i su uvijek bili kada su se vaši neprijatelji međusobno eliminirali. Halucinogene strelice - nadogradnja otrovnih strelica - čine svoj debi u igru ​​i dolaze s nizom novih i uzbudljivih namjena. One će i dalje uzrokovati da se vaši neprijatelje bore međusobno, no sada se mogu čak i koristiti kako bi životinje poludjele - npr: konj koji juri s kočijom u kojoj je vaša meta. Još jedan novi aspektu halucinogenih strelica je mogučnost da se ispale u otvoreni plamen, te tada dim preuzima sva svojstava i utječe na svakoga dovoljno blizu da osjeti miris.

 

Odaberite vaš put - nadogradnja oružja i jačanje The Rooks-a

 

Kako napredujete kroz igru, vaši postupci i nastojanja da povratite London, će vam dati razna sredstva, materijale i nagrade. To, se naravno, može koristiti za dobivanje i kreiranje boljeg oružja. S dva protagonista, neka oružja će očito biti bolje prilagođena za Evie, a neka za Jacoba. Osim toga, također možete prilagoditi vaš izgled, kako je puna prilagodba ponovo tu, za svu odjeću i gadgete. Njihovi fizički aspekti nisu jedine stvari koje se mogu razvijati, već se mogu i njihove sposobnosti. Tijekom igre ćete biti nagrađeni raznim skill bodovim kako stečete EXP, koji onda mogu biti potrošeni na njihovim stablima vještina. Evie i Jacob nisu samo vizualno izmjenjene verzije istog lika, svaki će imati svoje stablo vještina i sposobnosti koje će odražavati njihovu osobnost, uvjerenja i ponašanje. Ova Stabla vještina će unaprijediti ne samo njihove vještine, nego i utjecati na to kako oni grade kombo poteze te kako vode interakciju s okolinom.

 

Osim vaših likova, nadograditi možete i vašu bandu The Rooks. Postojati će i sjedište koje ćete moći ažurirati kao i uvijek. Moći ćete zaposliti i unaprijediti svoje članove bande, što je podsjeća na ono što smo mogao raditi u AC: Brotherhood i AC: Revelations - ali malo složeniji. Možete izabrati svoje oružje, vještine i još mnogo toga, tako da ćete imati najbolju bandu za podršku kada vam ona bude potrebna. Uz sve ove nadogradnje, zasigurno ćete učiniti London vašim igralištem u vrlo kratkom roku.

 

Napredak u "Fast Travel"-u i navigaciji - kočije, vlakovi i bacač konopa (rope launcher)

 

Dakle okupili ste najveću bandu u cijelom Londonu i opremili se s najboljom opremom koju novac može kupiti - no kako ćete se kretati uokolo? Pa AC: Syndicate nudi razne mogućnosti. Već smo spomenuli kočije, no osim toga, Temza će biti prepuna malih brodova i teglenica, a prisutni su naravno i lokomotiva i vlakovi.

 

 

Kao i u prošlim igrama, imat ćete mogućnost pljačkati vagone i konvoje, ali najveći i najisplativiji plijen od će se naći na vlakovima. Osim toga, vlakovi služe kao brz način putovanja po gradu - za vas i vaše neprijatelje. Dakle, budite oprezni da ne dopustite svojoj meti da pobijegne na vlak, osim ako ste spremni krenuti u potjeru. Iako su potjere za vlakom jedan od najzabavnijih metoda navigacije u AC: Syndicate zbog borbu u pokretu. Borba u pokretu će također biti dostupna i na kočijama, te će vam ponuditi priliku za skakanje s vrha kočije na kočiju, sve dok se borite. Bez obzira koliko zabavno bi moglo biti izbaciti templara izvan vlaka, to se nažalost ne može usporediti sa nevjerojatnim doživljajem uzlijetanja kroz zrak sa novim gadget-om pod nazivom "Rope Launcher", koji vam daje više slobode nego što možete zamisliti.

 

To nije samo predmet za brzo penjanje po kućama, nego se također može koristiti za dosezanje visokih zgrada u djeliću vremena. Čak se i uz moćni Big Ben možete popeti u samo nekoliko sekundi zahvaljujući ovom praktičnom novom gadgetu! Ono ne pomaže samo pri usponu, nego ga čak možete koristiti i za kretanje nizbrdicama i za horizontalna putovanja. Rope launcher se može koristiti za postavljanje zip linije između dvije visoke točke koji može koristiti za brzo penjanje, spuštanje ili zračni atentat mete do koje je teško doći. Zahvaljujući ovom novom gadgetu, nikada ne morate dirati zemlju - što je zapravo, ponekad i opcionalni cilj misije. 

 

 

Postoji toliko toga o AC: Syndicate zbog čega smo uzbuđeni. AC: Syndicate izgleda doista obećavajućim i Ubisoft se svakako potrudio da učini sve ispravim. Na mnoge načine, ova igra ima sve što je potrebno, ne samo da povrati serijal na prethodne visine - AC II & AC: Black Flag, nego odvede serijal do novih visina u budućnosti. Ova igra uvodi metode za nošenje s većim zgradama, bržim vozilima, većim gužvama ljudi i više vrsta umjetne inteligencije. Svaka Assassin's Creed igra polako uvodi sve više i više modernih koncepata, a AC: Syndicate je najmodernija do sada!

 

Povijesne ličnosti

 

Ubisoft je u svom novom traileru otkrio koje ćemo sve značajne osobe tog razdoblja susresti tijekom avantura u Assassin's Creed: Syndicate-u.

U priloženome traileru su prikazane sve povijesne ličnosti koje će imati svoju ulogu u priči igre. Očekujte pojavljivanja osoba poput kraljice Viktorije, Karl Marx, Florence Nightingale, Alexander Graham Bell, Charlesa Darwina i Charlesa Dickensa, na vašem zadataku da očiste London od utjecaja templara. Prednarudžbom igre (sadržaj Special edition-a) dobivate dodatnu misiju s Darwinom i Dickensom - "Conspiracy mission".

 

 

PlayStation ekskluzivan sadržaj - The Dreadful Crimes

 

PS4 igrači će također dobiti 10 (da, dobro ste pročitali) ekskluzivnih Penny Dreadful-tematskih misija u Assassin Creed: Syndicate, poznat kao "The Dreadful Crimes'.

 

 

U 19. stoljeću u Londonu, znatiželjna naklonost uzbudljivim misterioznim pričama je eksplodirala diljem grada. Ovi tjedni džepni romani, nazvani Penny Dreadfuls, su postali masovno popularani među radničkom klasom stanovništva, a usmjerena je na uzbudljive senzacijonalne zločine.

 

The Dreadful Crimes Mission Pack istražuje korijene ovog jezivog hira koji je "pomeo" London, kroz oči mladog poznavatelja detektivskih priča - Artie, koji se udružio sa sa poznatim Penny Dreadful novinarom - Henry Raymond.

 

Neobičan par će se boriti sa najprljavijim zločincima svojih dana u istraživanjima koja se protežu kroz cjeli London, od prljavih slamova Whitechapel-a sve do raskošnog bogatstva Buckinghamske palače. Igrajući kao bilo koji od Frye blizanaca, vi ćete biti u mogućnosti da koristite poboljšana verziju Eagle Vision-a kako bi otkrili detalje relevantnih tragova i rekreirali mjesto zločina.

 

Na vama je da odaberete koga ćete ispitivati, a vaše dedukcijske vještine će se staviti na probu u određivanju kako postupiti dalje. Kada osjetite da ste uspješno identificirali krivca, možete se suočiti s njim i optužiti ​​ih, ali čuvajte se... optužujući krivog osumnjičenog će rezultirati smanjenom nagradom!

 

A govoreći o nagradama, uspješno završena Dreadful Crimes misija rezultirati će jedinstvenim in-game predmetom koje koriste legendarni detektivi!

 

The Dreadful Crimes misije će biti dostupne na dan izlaska Assassin Creed: Syndicate za PS4 igrače, što znači da ćete biti u mogućnosti preuzeti i igrati ove misije čim podignete igru 23. listopada!

 

 

Jack The Ripper kampanja 

 

Ubisoft je objavio kako ćemo u sklopu nadolazećeg season pass-a* dobiti Jack the Ripper kampanju. 

*Season Pass se prodaje zasebno putem PS Store-a za PS4, te uPlay-a za PC

 

 

Nova kampanja se odvija 20 godina nakon događaja u glavnoj igri i udružuju igrače sa Frederick Abberline-om iz Scotland Yarda, dok on pokušava uloviti Jacka Trbosjeka. Trbosjek je vrebao Londonom tijekom Jeseni Terora 1888. godine u Whitechapelu.

 

Jack Trbosjek će biti dostupan zasebno za AC: Syndicate igrače ili kao dio Season Pass-a, koji uključuje:

  • Jack The Ripper kampanja
  • The Last Maharaja paket misija - Otkrijte deset potpuno novih misija postavljenih u Londonu i pridružite se Duleep Singh, kako bi povratio svoje pravo po rođenju kao Maharaja. U svojoj potrazi za povratom svoje baštine, on će se suočiti sa templarima i testirati svoje prijateljstvo s kraljicom
  • "A Long Night" ekskluzivna misija - Pomozite Jacob-u da pronađe ugroženog član njegove bande i dovedete ga natrag do skrovišta u brzoj, divljoj i opasnoj misiji
  • Streets of London gameplay pack - Dobite pristup preko sat vremena dodatnog igranja preko novih misija i dobite dodatna oružje, opremu i odjeću
  • Dva najbolja kompleta opreme i oružja - Dajte svom arsenalu oružja parni obrat sa Steampunk paketom oružja, te se uživite u najopznatije novele viktorijanskog doba sa Victorian Legends paketom. Oba seta sadrže najmoderniju opremu i oružje, kao i novo odjelo
  • Ekskluzivni XP boost - Svi vlasnici Season Pass-a dobivaju ekskluzivni trajni XP poticaj

 

 

Izvori: UbiBlog, GameSpot, IGN, Gamereactor, Polygon, PlayStation Blog