Uncharted 4: A Thief’s End - najava

Objavio: admin 05/05/2016 0 Komentara Najave,

 

Prošlo je gotovo je četiri i pol godine od posljednjeg nastavka u Uncharted serijalu. Kroz tri najbolja gaming iskustava na PlayStation-u 3 i jednoj igri za PS Vitu, serijal nas je upoznao sa Nathan Drake-om, lovacem na blago, koji često prkosi smrti. No bliži se vrijeme za posljednju etapu Drake-ove avanture. Nakon što je imao nekoliko problema tijekom razvoja razvoja, kako s odlaskom zaposlenih, tako i sa brojnim odgodama datuma izlaska igre, Uncharted 4: Thief’s End je konačno kompletiran i sprema za vas da u njemu uživate. Na kakvu će nas avanturu ovaj put odvesti Nathan Drake? Što je novo u igri? Odgovore na ta pitanja i više, vam donosimo u najavi koja slijedi!

 

Uncharted 4 - od teaser-a do datuma izlaska

 

Davne 2013. godine, dobili smo prvi teaser trailer za, u to vrijeme, neimenovani Uncharted nastavak. Narator videa, Todd Stashwick, koji je trebao biti jedan od likova u igri, opisuje kako je "izgubio petnaest godina, živ zakopan, izbrisan." Zatim govori, vjerojatno upućeno Nate-u: "Ostavio si me da trunem u tom paklu". Zatim kamera prelazi preko karte, vidimo natpise kao što su: "“Every nas je izdao" i "napusti sve nade". Teaser završava rečenicom: "...duguješ mi". Čine se kako Uncharted 4: Thief’s End ima mnogo mračniju priču nego njegovi prethodnici.

 

Naughty Dog je najavio kako će projekt predvoditi Amy Hennig i Justin Richmond, koji su radili na prethodnim nastavcima. Nažalost, zbog neobjašnjenih okolnosti, oba integralna člana produkcijskog tima su napustila Naughty Dog. Pozvani da da preuzmu projekt su bili Neil Druckmann i Bruce Straley, čiji dosadašnji rad uključuje Uncharted 2: Among Thieves i iznimno hvaljeni The Last of Us.

 

Navodno, 8 mjeseci rada na igri je bilo odbačeno, a koliko je od izvornog projekta i dalje dio završne igre, nije poznato. Todd Stashwick, koji se pojavio u prvom teaser traileru je također napustio projekt. Na E3 2014, smo dobili uvid u sljedeći trailer iznimno očekivanog naslova.

 

Ovaj put, vidjeli smo Nathan Drake-a licem u pijesku. Kako se budi i puni pištolj, možemo čuti razgovor između Nate-a i Sully, gdje Nathan govori: "Bio sam izvan igre". Nate ulazi u džunglu i vidimo kaveze koje vise s drveća u kojima su kosturi. Snimka je uhvaćena izravno sa PS4, te je ujedno i razotkrila puni naslov igre - Uncharted 4: Thief’s End.

 

Na PSX-u iste godine, vidjeli smo preve gameplay snimke, a na E3 2015 smo dobili najbolji trailer do tada. 15 minuta nevjerojatne, akcijom prepune drame, koja sadrži sve što obožavatelji serijala vole. U traileru smo svjedočili nevjerojatnim akcijskim scenama, humoru, uništivu okolinu i očaravajući okoliš.

 

Inicijalno očekivano da izađe u 2015. godini, igra je odgođena do ožujka 2016. godine, a od tada smo imali više, manjih odgoda, da bi konačno u ožujku Naughty Dog objavio da je igra je završena, te da Uncharted 4: Thief’s End izlazi 10. svibnja 2016. godine.

 

Playlista svih trailera i gameplay-a

 

Kakvu nam priču donosi Uncharted 4?

 

Vrlo je malo pojedinosti o samoj priči objavljeno s obzirom na mnoštvo trailera, no imamo grubu ideju o tome što bi priča mogla biti.

 

Pirati. To je ponavljajuća tema ovdje. Koliko je igre otpisano nakon odlaska Amy Hennig je nepoznato, ali ta se tematika još uvijek provlači kroz samu priču. Ostale ideje koje su, u određenoj mjeri, ostale iz originalnog koncepta su uključivanje Nate-ovog brata Sama i legendarnog pirata, Henry Avery-a. Još jednom, pozivajući se na Todd Stashwick-a koji naratira teaser trailer, on je navodno trebao biti Sam, kojeg sada "utjelovljuje" Troy Baker (The Last of Us, Far Cry 4). U teaseru, čini se da je Sam bio antagonist, ali iz onoga što smo vidjeli u novijim snimkama, čini se da Sam ima dobre namjere prema Nateu, čak i ako one mogu biti opasne.

 

Henry Avery je također poznat kao "The King of Pirates", te se spominje nakratko u prvom isječaku sa navodima "“Every nas je izdao", a na E3 traileru, Nate i Sam se izravno referiraju na Every-a kao pokretača njihove avanturu. Tko je taj "Kralj pirata"? Povjesničari raspravljaju o njegovom legitimitetu, ali navodno, on je osnovao piratsku koloniju Libertalia. Kad gusari nisu imali kamo otići nakon što je Amerika osvojila nezavisnost od Britanije, skupina mornara je stvorila raj za sebe u blizini Madagaskara. Glasina je da je Every stekao ogromno bogatstvo od pljačke, te da se svo to bogatstvo nalazi na Libertalia.

 

To je središnja tema, ali poznate su manje i jednako zanimljive činjenice, poput toga da se događaji Uncharted 4: Thief’s End odvijaju tri godine nakon Uncharted 3: Drake's Deception. Nathan je sada u braku s Elena-om, te je zamjenio istraživanje sa više tradicionalnim poslom. Nate-ov brat, Sam, kojeg je Drake smatrao odavno mrtvim, stiže neočekivano na njegovo radno mjesto. Upravo je Sam potaknuo Nate-a da još jednom krene u avanturu, sa izjavom: "Nathan, u velikoj sam nevolji".

 

Uncharted 4 sigurno izgleda mračnije, nego dosadašnji nastavci, ali budite uvjereni da humora, šale i drskosti ima još uvijek u izobilju.

 

Što je novo u Uncharted 4?

 

Ako ste igrali neku od Uncharted igara ​​ranije, znate što možete očekivati ​​na gameplay fronti. Nevjerojatne akcijske scene, trenutke koje prkose smrti i intenzivne borbe oružjima. Ovo će bez sumnje biti najljepša Naughty Dog igra do sada. The Last of Us koji je imao vjerne animacije lica se sastojao se od 90-100 točaka u strukturama lica. Uncharted 4: At Thief’s End animacije lica sadrže 300-500 točaka. To vam daje naznaku o tome koliko će dobro igra izgledati. Sa 30fps-a u single-player i 60fps-a u multiplayer-u, Uncharted 4 će biti PS4 tehničko čudo.

 

Sa obzirom da su kreativni voditelji, Neil Druckmann i Bruce Straley, prethodno radili na The Last of Us, očekujete da vidimo slične aspekte primjenjene ovdje. Rijetko ste sami u The Last of Us, jer su Ellie ili drugi uz vas, da vam pomažu na razne načine. Ta dinamičnost će se primjenjivati i ovdje, sa Sully i Sam-om koji će vas pratiti kroz segmente koje smo vidjeli do sada. Nemojte očekivati ​​da će se oni samo trčkarati okolo i da neće biti produktivni, oni će vam biti podrška na bojnom polju. Dinamično pripovijedanje će se razvijati kroz ovu mehaniku, budući da će likovi razgovarati o trenutnim nevoljama koje su ih snašle. Oni će se kroz šalu referirati na jedno od bliskih iskustava sa smrću ili vas upozoriti na opasnosti u okolini.

 

Primjere toga možemo vidjeti dok se naši heroji voze u džipu koji je ujedno i novi dodatak serijalu. Uncharted je uvijek bilo vrlo linearno iskustvo i težilo je pažnji detaljima koje je ta linearnost omogućavala. Uncharted 4: Thief’s End će biti najekspanzivniji nastavak do sada. Ne očekujte otvoreni svijet, nego više varijacija kada idete prema svom cilju. To omogućuje da se džip koristiti za više nego samo vožnju od točke A do točke B, sada ćete biti u mogućnosti i istraživati. Džip se može voziti uz strme litice, može se koristiti kao oružje te pomoć u riješavanju zagonetki. Vitlo, koji je pričvršćeno na prednjem dijelu džipa, se može koristiti za obuhvaćanje ili rušenje objekata.

 

Kad niste u džipu, borbe oružjima će se osjećati svježim. Stealth je implementiran i sada možete označiti neprijatelja, te pratiti svaki njihov pokret. Oznaka iznad njihovih glava će prikazati njihov status, koje možete manipulirati na svoju korist. Stvarajući distrakcije, možete namamiti neprijatelje u njihovu smrti ili pažljivo uklonili protivnika jednog po jednog.

 

 

Najnoviji alat dostupan Drake-u je "grapple hook". Ovaj gadget se može koristiti za niz podviga. Za razliku od ostalih igara, gdje je način korištenja sličnog alata unaprijed određeno, "grapple hook" u Uncharted 4: Thief’s End ima svoj sustav fizike. To omogućava da budete kreativni, koristite ga za uspon, nihanje oko uglova ili obaranje neprijatelja.

 

Manji, no jednako važan dodatak, uključuje mogućnost odabira Nate-ovog odgovore u scenama. To se neće događati često, no kao što možete vidjeti u traileru sa Sam-om, imate mogućnost prisjećanja priča iz prethodnih naslova u serijalu, što omogućuje da priča bude više osobna. Uostalom, poznajemo Nathan-a gotovo deset godina, mi znamo kako se on osjeća, zar ne?

 

To su neki od detalji koje imamo potvrđeno, ali nema sumnje da nam je Naughty Dog pripremio još mnogo iznenađenja.

 

Uncharted 4: Thief’s End se postavlja da bude prikladan kraj za našeg junaka, no Druckmann je nedavno izjavio da će završetak igre podjeliti fanove...

 

Multiplayer se vraća s nekoliko novih mehanika

 

Uncharted multiplayer fanovi sa novim nastavkom mogu očekivati da će uskočiti u brzo trčeći i pucački stil igranja na koji su navikli. Neki od igrivih likova uključenih u multiplayer su: Drake, Sully, Elena, Cutter i nekoliko drugih glavnih likova serijala.

 

Dva najnovija dodatka u multiplayer su Sidekicks i Mysticals. Možete steći valutu u igri dok se borite na kaotičnim mapama i koristiti ih kako bi uveli jednog od četiri AI partnera. Sidekicks mogu ili liječiti pale suigrače, eliminirati neprijatelje snajperom iz daljine ili se kretati po mapi kao snažan tenk vojnik. Također je moguće potrošiti valutu na Mysticals - predmete koji dodjeljuju vašem liku nadnaravne moći.

 

Sve informacije o Uncharted 4 Multiplayer-u možete pročitati u zasebnoj najavi ovdje!

 

 

Pregled recenzija

 

U nastavku vam donosimo isječke prvih recenzija, dok kompletan pregled svih recenzija možete pogledati na Metacritic-u!

 

GameSpot - 10/10

"Uncharted 4 je izazov za medij. U svojoj priči, u svom dizajnu, u svom razumijevanje onoga što čini igru jedinstvenom, Uncharted 4 je nešto čemu se teži. To je blistavi primjer. Nešto o čemu će se govoriti narednim godinama." - Mike Mahardy [Cijela recenzija]

 

IGN - 8.8 / 10 (recenzija u tijeku)

"Uncharted 4: A Thief's End je izvanredan uspjeh u blockbuster pripovijedanju i vizualnoj ljepoti. Iako je iznevjerio nedostatkom mašte, osobito u trećem činu koji se razvlači predugo, Uncharted 4 nosi na ponosnu tradiciju besprijekornij vizuala i ispoliranosti serijala. No ono što je najvažnije, ovo je blagi ispraćaj skupine likova koje poznajemo devet godina. Dostojan kraj za lopova, zaista. " - Lucy O'Brien [Cijela recenzija]

 

Eurogamer - Preporučuje

"Koliko god je Uncharted 4: A Thief's End ostvarenje, koliko god junački nadmašuje svoje prethodnike, koliko god graciozno zaobilazi njihove greške, nije moguće da ima isti seizmički utjecaj i doseg koji Uncharted 2 imamo. Niti ono redefinira  opseg  pripovijedanje hit akcijske igra kao što je to bio The Last of Us. No ono još uvijek čini nešto izvanredno za veliki serijal video igre, ono ne pretjeruje u svojem izlasku, ne žrtvovuje se u plamenu slave, ono priča priču o ljudima i pronalazi mir u svojem završetku. Ono jednostavno završava. Fin. " - Oli Welsh [Cijela recenzija]

 

Digital Spy - 5/5

"To je najprivlačnija igra koju smo ikad imali sreće da testiramo, sa pravim spojem dojmljivog pripovjedanja, filmskih cutscena, eksplozivnih djelova, istraživanja, otkrivanja, rješavanja zagonetki i dobrog starog napucavanja. Uncharted 4 je savršeni završetak za ovu serijal koji definira konzolu. " - Sam Loveridge [Full review]

 

Poligon - 9/10

"Ne postoji ništa jeftino u tome kako je Naughty Dog odlučio umiroviti ovaj serijal - nijedna vrata nisu ostala otvorena za iznenadni nastavak. I nema ništa dvosmisleno o njegovom završetku. Svaka druga Uncharted igra, u različitim stupnjevima, je postavljala pitanje - "može li lopov biti dobar?" - i po kratkom postupku nastavila bez odgovora na to. U pronalaženju odgovora, Uncharted 4 priča se uzdiže i predstavlja dirvljivo i ispunjavajućie finale.". - Griffin McElroy [Cijela recenzija]

 

VideoGamer - 8/10

"I tako dakle, Nathan Drake, odlazi uz zalazak sunca, a uz njega cijela generacija sjećanja i drugih laži. Prve tri igre nisu dobro ostarjele, pa je olakšanje da se Uncharted 4, sa svim baznim sličnostima na stranu, znatno razlikuje od njih. To je znatno samouvjerenija, sigurna i prilično inteligentnija igra nego što se na prvu ruku čini, te uistinu snažan kraj serijal." - Burns [Cijela recenzija]

 

Destructoid - 9.5/10

"Zapanjujuća umjetnost; zadovoljavajući dojam igre, spremnost da uzdrma akcijske konvencije za igre iz trećeg lica, znati kada uvesti raznolikost, te kada maknuti stopalo sa gasa, odličan dijalog koji otkriva puno bez da otkriva previše, te nevjerojatan zaključak. Lopov nije mogao poželjeti bolji kraj. " - Steven Hansen [Cijela recenzija]

 

The Sixth Axis - 10/10

"Uncharted 4 je više nego majstorski, te nosi sve odlike pravog prodavatelja sustava. Ono što me je najviše iznenadilo, kao ljubitelja serijala, je koliko se distancira od izvornog nacrta, te me uspije iznenaditi na svakoj razini. Gdje mnogi studiji koračaju sigurno iz jednog nastavka na sljedeći, Naughty Dog je poduzeo divovski skok, dokazujući još jednom da su najbolji u svom poslu. " - Jim Hargreaves [Cijela recenzija]

 

GamesRadar+ - 4/5

"To je dobar zaključak za serijal u globalu. Naravno, malo je klimav na početku, a tonski osjetno pokušava biti ozbiljan i zreo, ali kada izbaci sve to iz svog sustava, Uncharted-ness dolazi do izražaja, te dobivamo Natea za još jednu avanturu." - Leon Hurley [Cijela recenzija]

 

 

Izvori: PlayStation Blog EUThe Nerd StashHeavy, VG24/7, Gamespot, Metacritic